Welkom op de homepage van reünistenvereniging Iungit Iunctos

Hier vindt u relevante informatie over de vereniging en over activiteiten voor oud-leden van Unitas S.R.. Geef uw e-mailadres op via uil@iungitiunctos.nl om post voortaan zoveel mogelijk digitaal te ontvangen.


Overlijdensbericht

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het zeer verdrietige nieuws dat Marc Wortmann op 15 augustus zeer onverwacht is overleden.
Hij was bestuurslid van Iungit Iunctos en het URF en oud Ab Actis Senatus van U.S.R..
Wij herinneren Marc als een bijzonder integere, warme en humorvolle man. Daardoor kon hij als geen ander mensen met elkaar verbinden.

Marc, we gaan je missen.

Wij wensen de familie en vrienden veel sterkte toe bij het dragen van dit grote verlies,
Bestuur Iungit Iunctos


Editie 16

Editie 16 van de Reünisten Vivos Voco is nu te downloaden.
Als u hem niet thuis heeft ontvangen, kan dat doordat uw adres niet goed in het oud-ledenbestand staat, er iets is misgegaan met de post of u hem niet wilde ontvangen.


Machtigen

U kunt eenvoudig een machtiging afgeven voor het innen van de jaarlijkse contributie door dit webformulier in te vullen. Als u het liever niet digitaal doet, dan kan dat met dit formulier.


Interview met... Hans Hellendoorn en Alie Voorink-DonkerLeo Vroman

Iungit Iunctos blikt met een prominente reünisten terug op zijn of haar studententijd.
Hier vindt u de verslagen van de gesprekken.


Club van 100

Bekijk de Club van 100.


Herdenkingsplaquette op USR

Direct na de oorlog hadden verschillende Senaten het voornemen een herdenkingsplaquette te plaatsen. Er was echter geen geld voor. Het herstellen van de totaal vernielde sociëteit en het opnieuw opbouwen van de vereniging hadden prioriteit. Zeventig jaar later is het er nu van gekomen. De plaquette is op vrijdag 29 april 2016 onthuld door de Commissaris van de Koning.

Voor vragen, opmerkingen en ideeën kunt u een e-mail sturen naar herdenkingscommissie@gmail.com


Eeuwboek

Op 20 november 2011 schreef onze voorzitter aan de redactie:
De vormgeving is uitstekend. Er is in ruime mate goed gekozen beeldmateriaal bij een geraffineerde verzameling onderwerpen. De onderwerpen geven een prima totaalbeeld van 100 jaar situaties, gebeurtenissen en ontwikkelingen. De beschrijvingen zijn goed en prettig leesbaar voor ouderen en jongeren. De toon is zelfbewust, maar ingetogen; jullie hebben de valkuil van misplaatste studentikositeit goed gemeden. Kortom: Ik wil jullie complimenteren en bedanken. Het is best jammer dat ik het bovenstaande niet al gisteren kon melden.

Bestel uw eeuwboek online via deze _link_.

Eeuwboek bestellen


Interview met... Leo Vroman

Iungit Iunctos blikt met een prominent reünist terug op zijn of haar studententijd.
Hier vindt u de verslagen van de gesprekken.


100 jaar reünistenvereniging van Unitas S.R.

Op vrijdag 30 november 2012 hebben we het 100-jarig bestaan van de reünistenvereniging van Unitas S.R. gevierd.

De vereniging is voorafgegaan door de vereniging: Oud Studenten Dag (O.S.D.), opgericht op drie en twintig oktober negentienhonderdtwaalf, en na de tweede wereldoorlog voortgezet als reünistenvereniging van U.S.R.; vanaf tien februari negentienhonderd vijf en vijftig wordt de vereniging "Iungit Iunctos" genoemd.

Oud & Nieuw


De foto's van de Intocht en Reunie staan online!


Hier kunt u 200 foto's downloaden in iets lagere resolutie (vanwege beperkte bandbreedte).
Met grote dank aan Fotocommissie Clique.


Honderd jaar!

Honderd jaar geleden werd er een vereniging..... opgeheven. Opgeheven door toedoen van haar eerste Praeses.  Lees meer ...


Aanbieding van het cadeau aan de vereniging

Eerder dit jaar, in een stampvolle Domkerk, hebben we stilgestaan bij de geschiedenis van onze 100-jarige vereniging, en bij de huidige stand van zaken. Dat doen we vandaag niet. Ik kom nu, in de frisse buitenlucht, meteen ter zake. Ik stel dat we vandaag feestvieren, vanavond zelfs met 1700 mensen, en dat bij ons feest een cadeau aan de jubilaris hoort. Wij reünisten zijn blij dat we vanmiddag zijn binnengehaald door de huidige studenten. Wij wisten dat wij nog steeds trots konden zijn op onze vereniging. Door jeugdige geestdrift aangevlamd hebben wij er samen voor gezorgd dat ik een cadeau mag aanbieden.  Lees meer ...


Agenda

Op de Activiteiten pagina vindt u de planning van alle activiteiten.